Poliester vinilester
Poliester

I zbor umjetnih smola koje imamo u programu obuhvaća: nezasićene poliesterske i vinilesterske smole, kao i cijelu paletu gelcoatova i kiteva. Epoksidne smole su prikazane na posebnom mjestu na našoj web stranici.

Brodogradnja:
Za izradu brodova, preporučamo vam korištenje izoftalne poliesterske smole, ili pak kombinaciju izoftalne smole za prve slojeve, te ortoftalne za unutarnje. Za vanjski sloj koristite IZO/NPG gelcoatove u različitim nijansama, bilo ručno, bilo nanošenjem špricanjem

Ako želite postići viši stupanj zaštite svog broda, kao i bolja mehanička svojstva koristite vinilestersku smolu za prve slojeve, ili za izradu cijelog broda.

Ukoliko brod laminirate u kalupu preporučamo korištenje visoko kvalitetnog gelcoata IZO/NPG, a ukoliko radite bez kalupa preporučamo korištenje topcoata kojim možete premazati unutarnji dio trupa i palube broda.

Na isti način (ovisno o tehnologiji proizvodnje) proizvode se makete, modeli, kao i tranportna sredstva poput vlakova, tramvaja, automobila kao i sportska oprema, te cijeli niz drugih kompozitnih proizvoda.

Za sva pitanje stojimo vam na raspolaganju.

1. IZOFTALNA POLIESTERSKA SMOLA
tiksotropirana, predubrzana smola, bazirana na na izoftalnoj kiselini s vremenom želiranja od 35 minuta uz 1% katalizatora (Peroxan ME 50 L). Smola opće namjene, a posebno se preporučuje za izradu brodova. Pogodna za ručno laminiranje i nanošenje špricanjem.
Tehnički list

2. ORTOFTALNA POLIESTERSKA SMOLA
tiksotropirana predubrzana, bazirana na ortoftalnoj kiselini. Vrijeme želiranja je oko 35 min uz 1% katalizatora (Peroxan ME 50 L). Moguća izrada debljih laminata, 3mm, u jednom postupku. Srednje vrijeme želiranja. Pogodna za špricanje i ručno laminiranje. Ovo je smola opće namjene za izradu niza kompozitnih proizvoda.
Tehnički list

3. GELCOAT IZO/NPG gelcoat za ručno nanošenje (aplikacija kistom)
Tehnički list
Tehnički list

4. GELCOAT IZO/NPG gelcoat za nanošenje špricanjem
Tehnički list
Tehnički list

5. TOPCOAT završni premaz za kompozitne proizvode

Na raspolaganju u cijelom nizu boja, u RAL i BS 5252 standardu
Tehnički list

 

6. SAMOGASIVE SMOLE;
U ponudi imamo cijeli niz samogasivih smola ovisno o zahtjevima kupca. Sve smole su ispitane u nezavisnim laboratorijima, i za iste posjedujemo certifikate koji potvrduju samogasivost i klasu samogasivosti prema njemačkim, engleskim i francuskim, te europskim standardima.

Navedene smole koriste se u proizvodnji autobusa, vlakova, tramvaja, brodova za spašavanje, te ostalih proizvoda gdje postoji opasnost od izbijanja požara.

Najčesće korištena samogasiva smola je ona punjena s ATH u kombinaciji s gelcoatom koji zadovoljava normu DIN 5510 S4-SR2-ST2.
Tehnički list

7. KEMIJSKI OTPORNE SMOLE;
Vinilesterske smole najčešće se koriste u kemijskoj i drugim industrijama u kojima proizvodi dolaze u kontakt s kiselinama i lužinama, i drugim agresivnim kemikalijama, kao i tamo gdje su potrebna bolja mehanička svojstva od onih koja se postižu klasičnim poliesterskim smolama.

Za proizvodnju spremnika, cijevi, te krilaca lopatica za rashladne sisteme, naša preporuka je korištenje vinilesterske smole.
Tehnički list

 

Ukoliko imate posebne zahtjeve za razne kemijske ili temperaturne otpornosti, pošaljite nam Vaš upit, a mi ćemo Vas savjetovati koja smola iz našeg asortimana bi bila najbolje rješenje za Vas.

Kontakt

Ukoliko imate specijalne zahtjeve ili pitanja vezana za upotrebu naših proizvoda, javite nam se, a mi ćemo odgovoriti što je brže moguće.

Not readable? Change text. captcha txt